miercuri, 30 octombrie 2013

Lacul de acumulare de la Vidraru

Iulie 2013 Itinerariu de vacanță: Transfăgărășan- Alba Iulia- Turda- Cluj Napoca- Parcul Național Retezat- Băile Herculane- Craiova


<<<  Urmează firul jurnalului de călătorie >>>

Am lăsat în urmă Cetatea Poenari şi ne îndreptăm către Lacul de acumulare de la Vidraru, unde avem cazare pentru prima noapte la Hotel Posada
Am mai fost la Vidraru în 2008, în excursia de la Călimăneşti- Căciulata. Acum voiam să facem şi o plimbare pe lacul de acumulare.
Bineînţeles că și Nikon-ul meu ardea de nerăbdare. Visa la nişte cadre nocturne cu barajul frumos luminat. Pot să vă spun că, după o aprigă muncă de lămurire cu recepţionerul de la hotel, să îmi deschidă uşa, la ora 3 AM, să mă duc să trag nişte cadre la baraj (nu voia să- mi deschidă deoarece mai devreme, o ursoaică își plimba puii prin fața hotelului) dezamăgirea mea a fost direct proporţională cu dimensiunile barajului. Uitasem că Hidroelectrica abia ieșise din insolvență și, pesemne că încă nu se semnase un contract de furnizare a energiei electrice pentru iluminarea barajului. Era un singur bec la mijlocul barajului, a cărui lumină era pur şi simplu înghiţită de beznă. De apreciat că erau aprinse luminile în tunel. Bleah!
Chiar și așa, această primă zi de vacanță a fost una reușită. Ne- am plimbat cu șalupa pe lacul de acumulare, ceea ce recomand celor ce ajung acolo. Văzut de pe luciul lacului, barajul este încadrat într- un tablou extraordinar. 


După plimbarea pe lac, am pornit într- o mică drumeție înapoi pe drumul pe care am venit la Vidraru."Vinovat" era podul pe care am trecut cam cu vreo 300 de metri  înainte de a intra în tunelul ce precede intrarea pe baraj. Ceea ce poţi vedea pe geam din maşină, nu se compară cu spectacolul care ţi se dezvăluie în faţa ochilor atunci când iei la pas şoseaua de pe baraj care se continuă printre pereţii stâncoşi ai munţilor.


 


Frumusețea locurilor,ca de obicei trebuie să fie știrbită de nepăsarea oamenilor:


Hotelul Posada cu serviciile sale de calitate se află situat chiar pe malul lacului în imediata apropiere a barajului, un loc fermecat, parcă creat anume pentru a ne încântă toate simțurile: