INTRO



      O veche zicală spune că ai trăit degeaba pe fața pământului dacă nu ai sădit un copac, nu ai ridicat o casă și nu ai făcut un copil. Dacă ar fi să îi aducem un update, am putea spune că nu ți- ai irosit viața dacă ai creat măcar un blog. 
       De multe ori, în decursul umilei mele treceri prin viață, îmi propuneam să aștern pe hârtie unele gânduri. Deodată, sute, mii de cuvinte se pogorau asupra mea încât cedam mereu sub povara lor, zicându- mi că nu- i de mine. Chiar îmi pare rău că nu am profitat de unele povestiri ale tatălui meu, Dumnezeu să- l odihnească, din care puteam să încropesc o mică genealogie a familiei noastre.
       În cele din urmă m- am hotărât, fără a mă considera un freelancer, voi încerca să aduc un mic serviciu comunității din care fac parte prin prezentarea frumuseților nebănuite pe care le poți găsi în România. De aceea mi- am propus ca acest blog, împreună cu canalul meu de pe You Tube SUPEROMÂNIA văzută de vlaico să fie o altfel de ''frunzuliță'' care să promoveze România.
Așa cum descopăr eu, pas cu pas România, mi- aș dori din tot sufletul să o cunoască toți românii și nu numai. Deoarece nu scrisul este punctul meu forte, sper din toată inima, ca imaginile foto și filmele pe care le postez să vă înfățișeze  în culori cât mai frumoase această țară, și de ce nu, să vă fie de ajutor în planificarea unor vacanțe de neuitat. 
La bază vor sta colecțiile mele de fotografii și înregistrări video pe care le- am realizat, de- a lungul timpului, în vacanțele petrecute împreună cu familia. Scopul este acela de a prezenta puncte de interes major, obiective turistice importante din diferite stațiuni turistice, localități sau zone din țară pe care le- am cutreierat. 
În afara acestei pagini de introducere în blog găsiți câteva pagini care mă reprezintă și care sper să le aduc într- un timp cât mai scurt la un standard cât mai ridicat:
  • ROMÂNIA MEA- Obiective turistice importante și puncte de interes major din diferite stațiuni turistice, localități sau zone din țară sunt prezentate, aleatoriu, în postări care încearcă să creeze tablouri cu cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în România.
  • My VIDEO - România surprinsă în videoclipuri
  • My PHOTO- Colecții de fotografii pe diferite teme.


Parcursul meu în fotografie și filmare


     Fotografiez și filmez din pasiune, până acolo încât nu pot să concep să plec în vacanță fără cele două aparate. Ba chiar într- un an am uitat încărcătorul de la camera video acasă. Tragedie, acumulatorii mă țineau aproximativ 7 ore de filmare. Unde mai pui că era iarnă și acesta scade considerabil când filmezi la temperaturi reduse. Soluția salvatoare a fost F 64 de unde am comandat un încărcător pe care l- am primit a II- a zi, și așa am ieșit din acel impas. Tot răul spre bine , deoarece până atunci acumulatorul îl puteam încărca doar pe cameră. 
     
În anul 1994 am achiziționat primul meu aparat foto, o cameră   foto KODAK STAR 110 tip pocket cu film îngust.  Experiența în fotografie zero. Era nelipsit din bagaje când mergeam în vacanță. Am făcut câteva filme cu el, ba chiar am mai servit și câte un amic la un botez, la o serbare. Ieșeau super fotografiile realizate afară în condiții de lumină bună. Blițul te ajuta în încăperi relativ mici, dacă era întuneric nu vedeai nimic în spatele personajului încadrat. 
Întâmplător, găsind la cineva un ZORKY C, o cameră foto rusească de prin anii 60, a înmugurit în mine ideea de a studia câte ceva despre arta fotografică. Cu greu am găsit la Biblioteca V. A. Urechia din Galați o carte cu noțiuni despre fotografie. Atunci am auzit pentru prima dată de noțiuni ca diafragmă, timp de expunere, sensibilitate.... Deoarece filmele foto color erau scumpe am cumpărat un film alb/ negru și am început să pun în aplicare. După ce am scos pozele la un laborator specializat am fost foarte încântat. În următoare vacanță am       lucrat la două aparate. Din comoditate am continuat ani buni să folosesc numai Kodak- ul.

Abia în 2002, când începusem să întâmpin greutăți în găsirea filmelor înguste pentru pocket, am trecut la un KODAK Easy Load 35. Deja trecusem la un rang superior. Trăgea filmul la următoarea poziție singur, calitatea pozelor era mai bună. De, nu mă deranja că nu are zoom, nu puteam regla blițul. Novice, ce să zic?

2006 un an de referință, pentru că m- am hotărât să achiziționez o cameră video. Am cam sughițat la vremea aceea la cât am dat pe ea, raportat la prețurile de astăzi. Handycam SONY DCR-HC46E, nu pot spune ceva de rău despre ea. Mă uit la tehnica din ziua de azi și pot să spun că nu mă pot despărți de ea, face  parte din viața noastră, chiar dacă înregistrează pe casete minidv.

 Chiar dacă în ultimul timp nu mai printam pozele , ci le stocam în format digital, ne uscau cu banii laboratoarele foto. 
2007 a trebuit să trec la un nivel mai sus la camera foto, Cyber-shot SONY DSC-S650. Intrasem în lumea bună, ce mai?
7,2 Megapixeli; Zoom optic 3x; ISO1000; câteva moduri de fotografiere din care poți alege; opțiuni de a folosi blițul, ce să mai vorbim, EVOLUTION.

La sfârșitul anului 2012, în urma participării la o expoziție de artă fotografică, ca vizitator bineînțeles, a renăscut în mine după ani și ani ideea că pot și eu. Mi- am zis: Încercarea moarte n- are!
Așa a venit un DSLR NIKON D3200.
Achiziția acestuia consider că va însemna un nou început pentru mine. Dacă SONY DSC-S650 m- a ajutat uneori să surprind niște cadre superbe, NIKON D3200 va face diferența până la artă fotografică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu