marți, 14 mai 2013

Borsec, tânăra stațiune bătrână

     Iunie 2012 Itinerariu de vacanță- Mărășești- Piatra Neamț- M. Agapia- Suceava- Ciprian Porumbescu- Salina Cacica- M. Arbore- M. Sucevița- M. Moldovița- M. Humorului- M. Voroneț- Vatra Dornei- Durău- Borsec

<<< Urmează firul jurnalului de călătoriei 

      E vară, e iarnă, te duci să cumperi o sticlă de apă minerală de la alimentară sau la un restaurant, ai de ales. Una din variante: Borsec. Ba când eram copil, auzeam des de stațiunea Borsec. Acum, după o perioadă de decădere, ba chiar după excluderea ei din sistemul balnear, peste tot, în media, se vorbește despre un program de investiții pentru reabilitare. Un lucru destul de greu, deoarece concurența în zonă nu este de neglijat, vezi Durău, Vatra Dornei. 
Dacă tot eram în zonă, 50 de km de la Durău la Borsec, ne- am urcat în mașină, chiar a II- a zi după ce am făcut traseul la Cabana Dochia, și direcția Borsec. Drumul de la super la excelent, vremea de asemenea. În aprox. o oră intram deja în Borsec. De cum intri în stațiune, o mulțime de indicatoare  te îndrumă spre principalele obiective turistice: Poiana Zânelor, Grota Urșilor, Peștera de Gheață, Izvorul Străvechi ........ Una peste alta, nu știu cum era înainte de '90, dar am plecat de acolo cu o impresie frumoasă. Parcul proaspăt amenajat, cu alei ce leagă, între ele, cele mai multe obiective turistice, te îmbie să iei loc pe una din băncuțe să îți delectezi simțurile și să- ți încarci bateriile. 
După ce am străbătut aleile parcului și ne- am răcorit picioarele în Mofetă am făcut o sesiune foto în Poiana Zânelor care era plină de flori. Nu am mai ajuns și pe aleea celor 7 izvoare. Oboseala își făcea simțită prezența în urma efortului depus în ziua precedentă. Una peste alta, Borsec poate fi o destinație de vacanță în care să te relaxezi. Pe lângă atracțiile turistice locale, o recomandă și apropierea de obiective turistice importante din România, Lacu Roșu, Cheile Bicazului, Lacul Izvorul Muntelui de la Bicaz, Parcul Național Ceahlău ( cascada Duruitoarea, Cabana Dochia) ........
Astfel, Borsecul avea să fie ultima noastră destinație din această vacanță din vara însorită a lui 2012. Oricând vom mai avea ocazia, după ce mai eliberăm lista noastră scurtă, ne vom întoarce cu drag în oricare din acestea. 





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu