marți, 12 noiembrie 2013

Cascada Bâlea, ultima oprire pe "drumul dintre nori",

Iulie 2013 Itinerariu de vacanță: Transfăgărășan- Alba Iulia- Turda- Cluj Napoca- Parcul Național Retezat- Băile Herculane- Craiova

<<<  Urmează firul jurnalului de călătorie >>>

Lacul Bâlea la ora 5 de dimineață.După o noapte de odihnă binemeritată m-am trezit, și de data aceasta, cu noaptea în cap cu speranța unui cadru într- o lumină mai specială. Am avut totuși privilegiul, în lipsa turiștilor, de a savura liniștea ce învăluia acest peisaj minunat pe care nu m- am putut abține să nu- l imortalizez pentru a nu știu câta oară.
Soarele avea să ne însoțească încă de la primele ore ale dimineții în coborârea noastră pe Transfăgărășan. Astfel ne continuăm drumul mai departe, spre Alba- Iulia, următoarea noastră destinație. Bineînțeles, numai după ce vom descăleca și la Cascada Bâlea, care se află câteva serpentine mai jos.


Oprim la popasul de la Telecabina Bâlea Cascadă, ne echipăm din nou cu bocancii pe care îi scosesem din cutie cu o zi înainte, și luăm la pas traseul ce duce la cascadă.


Un traseu ce străbate un peisaj de poveste, ce începe ușor, pe malul stâng al apei gălăgioase, lucru care- i îndeamnă pe mulți turiști să- l încerce, mai ales că șuvoiul de apă ce se prăvălește de pe munte pare destul de aproape.

Însă drumeția devine mai dură când urcușul se amplifică, fiind necesar un efort mult mai mare plus o încălțăminte adecvată.Cu părere de rău, presați de timp, am făcut cale întoarsă fără să ajungem la capătul traseului. Pe drum am întors câțiva turiști naivi care plecaseră la drum în teniși sau chiar în opincuțe sau sandale.
Poate cu altă ocazie vom face mai mult de- atât.Chiar dacă nu am ajuns până la capăt, la cascadă, "drumul dintre nori", Transfăgărășanul, ne- a oferit unele din cele mai plăcute amintiri.
Ne continuăm drumul mai departe, trecem prin Cârțișoara unde cu 5 ani în urmă am vizitat Casa memorială a lui Badea Cârțan și pe lângă Avrig unde, tot atunci, am trecut pragul reședinței de vară, cu superbe grădini ornamentale, a fostului guvernator al Transilvaniei, baronul Samuel von BrukenthalDupă ce trecem de Sibiu, următorul punct pe itinerariul nostru este  Râpa Roșie de la Sebeș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu