miercuri, 17 aprilie 2013

Alba- Iulia

    August 2011-  Itinerariu de vacanță: Târgu Jiu- Orăștie- Hunedoara- Deva- Timișoara- Geoagiu Băi- Alba-Iulia- Sibiu.

<<< Urmează firul jurnalului de călătoriei >>>

    Geoagiu Băi se află la o distanță de numai 50 de km de centrul de greutate al Transilvaniei, Alba Iulia Sunt curse regulate până la Orăștie din stațiune, de unde apoi iei spre Alba Iulia. Dacă vrei să te întorci în timp, poți lua trenul (am avut prilejul să merg cu un tren vechi de când eram copil, care era sub orice critică, ''Trăiască CFR- ul!'') din halta Geoagiu, la 12 km de stațiune. 
Nu poți să te știi așa de aproape de un loc atât de încărcat de istorie, și să nu profiți să faci și tu măcar un tur prin locurile pe unde s- au perindat oameni care și- au lăsat amprenta pe istoria României încă din    vremea dacilor și romanilor.
Principala zonă istorică este Cetatea Alba Carolina. În interiorul fortificației se găsesc principalele obiective turistice. Chiar dacă cetatea era în plin proces de restaurare pregătindu- se pentru 2020 când Alba Iulia va deveni Capitala Culturală Europeană, multe din obiective fiind inaccesibile, spectacolul oferit de schimbarea gărzii cetății ne- a făcut să trecem cu vederea peste acest disconfort. Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu